Sukella sammalten maagiseen maailmaan!

Sammaleesta, luonnon ekologisesta materiaalista, rakentuvat niin ihmis- kuin eläinhahmotkin, peikot ja maahiset sekä monet muut muodot sammaltaidekurssilla. Voit luovasti tehdä haluamiasia muotoja esimerkiksi palloja ja kuutioita koristeluineen.

Kurssi sopii kaikille askartelusta ja taiteesta kiinnostuneille sekä luonnonmateriaaleja arvostaville henkilöille. Kurssilla opit käyttämään erilaisia luonnonmateriaaleja ja luomaan niistä ainutlaatuisia ekologisia taideteoksia.

Mieti etukäteen minkälaisen teoksen haluat tehdä. Jos haluat tehdä suuren teoksen tai useita teoksia, tuo mukanasi omia lisämateriaaleja. Jos et ole varma materiaalimenekistä, voit kysyä neuvoa sähköpostitse kurssin opettajalta, Katriina Vuorikiveltä, kati.vuorikivi@gmail.com

Kurssin sisältö

  • Jokamiehenoikeudet
  • Ohjeet materiaalin keruuseen ja säilytykseen
  • Tekstuurit, mittasuhteet
  • Tasapaino ja turvallisuus
  • Työvälineet
  • Erilaiset tekniikat
  • Teoksen elinkaari: Ilmaston vaikutus ja teoksen kierrätys

Voit tuoda mukanasi säkillisen sammaleita ja runsaasti muita etukäteen kerättyjä luonnonmateriaaleja, joita haluat käyttää teoksessasi. Materiaalit voivat olla esimerkiksi jäkälää, naavaa, siemeniä, heiniä, käpyjä, risuja, keppejä jne. Voimme myös käydä yhdessä metsässä keräämässä lisää materiaaleja. Jos haluat, voit käyttää työssäsi myös lasisilmiä, kuonoja, rusetteja, helmiä, vaatetusta tms. Tarvittaessa sammaleita on mahdollisuus saada kurssilta.  Vinkki: Vanhat rikkinäiset nallet ja pehmolelut ovat mainioita ”elinluovuttajia”.

Hanki etukäteen ja tuo mukanasi omat työvälineet, joita tarvitset työssäsi, esimerkiksi työkäsineet, sivuleikkurit, oksasakset, sekatöörit, veitsi, sakset, liimapyssy, vasara, nauloja, neuloja jne.

Ajankohta

16.6. klo 10-16

17.6. klo 10-15

Eräjärven Eerola, Eerolanmutka 12, 35220 Eräjärvi, Orivesi

Kurssin hinta

138,00 €/hlö (sis. 2 lounasta ja 2 iltapäiväkahvia)

Ilman aterioita 90,00 €/hlö

Materiaalit 24,00 € (sis. noin 2 kg rautalankaa ja 2,5 metriä kanaverkkoa)

Aamiaismajoitus 55,00 € – 65,00 €/hlö/vrk/2 hh

Aamiaismajoitus 79,00 € – 95,00 €/hlö/vrk/1 hh

Ilmoittautumiset

erajarven.eerola@eerola.net / p. 040 515 3362

Peruutusehdot

Lisätiedot

Eräjärven Eerola, erajarven.eerola@eerola.net / p. 040 515 3362

Katriina Vuorikivi, kati.vuorikivi@gmail.com