Kulttuurihelmet

Walleniuksen Wapriikki

Walleniuksen Wapiikki, entinen Korkeakosken kenkätehdas, tarjoaa kulttuuri-, tapahtuma- ja hyvinvointipalveluja. Tule tutustumaan uniikkiin tehdasmiljööseen. Koe Galleria WW:n vaihtuvat näyttelyt ja sulattele kulttuurinautintoja Tee- ja kahvihuone Singerissä sekä eläydy tapahtumiin. Walleniuksen Wapriikki vuokraa myös tapahtuma-, liike- ja toimistotiloja. (34 km)

Eräjärven Kivimuseo ja Viitaniemen louhos

Eräjärven kivimuseossa on laaja ja mielenkiintoinen valikoima kotimaisia ja ulkomaisia kivilajeja, jalo- ja korukiviä, harvinaisia mineraaleja sekä Suomen suurin akaattikokoelma. Eräjärvi-Seuran ylläpitämä erikoismuseo toimii Eräjärven puukirkon pihapiirissä 1864 valmistuneessa lainaviljamakasiinissa. Kivimuseo on kävelymatkan päässä Eerolasta. Kivimuseo avoinna 6.6.-9.8.2020 ti-su klo 12-17. Liput 4€, 10-15 v. 1€ ja alle 10 v. veloituksetta.

Viitaniemen avolouhokselta on löydetty lukuisia mineraaleja, joita ei ole löydetty vielä mistään muualta maailmasta. Paikka on suosittu retkeilykohde, josta voi löytää jalokiviä. Liput 10 €/aikuiset, saatavilla kivimuseosta. Kysythän meiltä lisätietoja, mikäli haluat vierailla kivimuseossa tai louhoksella maanantaisin. (Kivimuseo 190 m, Viitaniemen louhos n. 10 km)

Eräjärven kirkko ja kirkkomuseo

Matti Åkergrenin rakentama Eräjärven puukirkko on länsitornillinen, tasavartinen ja viehättävä ristikirkko, joka on yksi suosituimpia vihkikirkkoja. Vuodesta 1974  kirkon tornin kirkkomuseossa on ollut näytteillä seurakunnan ja kiertokoulun vanhaa esineistöä sekä tietoa Matti Åkergrenista ja muista maineikkaista kirkonrakentajista. (190 m)

Leporannan Taidekeskus

Längelmäveden viehättävä kulttuurikohde Leporanta on kesäisin toimiva taidenäyttelypaikka. Esillä on lukuisten taiteilijoiden teoksia monipuolisin tekniikoin. Kesän 2020 näyttelyn teema on Läsnä. Avoinna 20.6.-9.8. ti-su klo 12-18, 10.-23.8. la-su 12-18. (21 km)

Taidekeskus Purnu

Alunperin kuvanveistäjä, professori Aimo Tukiaisen (1917-1996) kesäateljeena toiminut Purnu on nykytaiteen taidenäyttelykeskus. Aimo Tukiainen kuuluu Suomen modernin kuvanveistotaiteen merkittävimpiin edustajiin, jonka tunnetuimpia monumentaaliteoksia ovat muun muassa Marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsas Helsingissä ja Orivarsa Orivedellä. (12 km)

Kuhmalahden Taidepappila

Taidepappilan vaihtuvat kesänäyttelyt ovat herättäneet tunteita jo 40 vuoden ajan. Taidepappila on keramiikkataiteilija Teemu Luodon ateljee-koti, jossa hän työskentelee ympärivuotisesti. Teemu Luoto tunnetaan leppoisista eläinhahmoistaan, naamioista ja ihmishahmoista. Paikka on toiminut pappilana vuodesta 1651, jolloin Pietari Brahe lahjoitti sen papin virkataloksi. (19 km)

 

Huvikohteet

Rönnin tanssilava ja kesäteatteri 

Vain kuuden kilometrin päässä meiltä sijaitseva Rönnin tanssilava tarjoaa mahdollisuuden nauttia perinteisestä tanssilavatunnelmasta ja tunnetuista artisteista Längelmäveden rannalla. Kesäteatterin vaihtuvat näytökset tarjoavat teatterielämyksiä. (6 km)

Ponimaan Eläin- ja elämyspiha

Ponimaa on taiteellinen ja persoonallinen eläinpiha, missä on paljon eläimiä ja nähtävää kaikenikäisille. Eläinpihalla voi tavata muun muassa hevosia, poneja, aaseja, vuohia, alpakoita, minipossuja, ankkoja, riikinkukkoja, kultafasaaneja ja kyyhkyjä. (4,4 km)

Luontokohteet

Eräpyhä ja Nunnankirkko

Eräpyhän virkistys- ja luonnonsuojelualue sijaitsee Längelmäveden rannalla 7 kilometrin päässä Eräjärven kylästä. Eräjärven seutu on muinaisista ajoista lähtien ollut eränkäyntialuetta ja Eräpyhä on toiminut eränkävijöiden  levähdys- ja pysähdyspaikkana. Siellä sijaitsee muun muassa pronssikaudella koottu pyhä kivirakennelma Nunnankirkko, jossa eränkävijät uhrasivat haltijoille. Haltijoiden voiman voi aistia tänäkin päivänä Eräjärven metsissä kulkiessa. (6,9 km)

Hörtsänän arboretum

Vuonna 1909 perustettu historiaa henkivä arboretum on vehreä puisto satoine kasveineen Oriveden Onnistaipaleen kylässä. (23 km)

Pukala

Pukalan virkistysmetsän sydän on syvä ja kirkasvetinen Pukalajärvi. Pukalan reiteillä voi viettää rauhallisen päivä- ja viikonloppuretken patikoiden, sienestäen, marjastaen, meloen ja kalastaen. (30 km)