Lasten taidetta saadaan kokea TaituE – taidetta ja tunnelmaa -tapahtumassa 27.4. Tapahtumassa mm. taidemyyntinäyttely, taidehuutokauppa, arpajaisia sekä tapahtuman suojelijan monialataiteilija Anssi Kasitonnin puhe ja hänen elokuvaesityksensä. Taidemyynnin ja arpajaisten tuotto käytetään Eräjärven koulun ja päiväkodin lasten arjen elävöittämiseen. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan lasten luovasta ilmaisusta ja ihastuttavasta tavasta, jolla he maailmaa kuvaavat!

Eräjärven kyläkoulun ja päiväkodin yhteinen vanhempainyhdistys Eräjärven Seudun Vanhemmat ry (ESV) järjestää taidetapahtuma TaituE:en Eräjärven Eerolassa (Eräjärventie 1555) keväisenä lauantaina 27.4.2019 klo 13-16.

TaituE -tapahtuman suojelijaksi on saatu valtakunnallisesti tunnustettu monialataiteilija Anssi Kasitonni. Sahalahdella asuva Kasitonni tulee tapahtumaan puhumaan ja pitämään pienen elokuvaesityksen. Yleisölle näytetään lyhytfilmit Saladdin Castique ja Sakke.

Oppilaat ja päiväkotilaiset ovat taiteilleet teemalla ”Lasten taide saa näkyä”. Vanhempainyhdistyksen isät ja äidit ovat talkoilleet kehyksiä lasten eläinaiheisiin maalauksiin, jotta teokset pääsisivät esille ansaitsemallaan tavalla. Kyseessä on myyntinäyttely eli kaikki lasten teokset ovat myytävinä.

Lasten taidenäyttelyn lisäksi tapahtumassa pidetään taidehuutokauppa klo 14:30 alkaen. Huutokaupan työt esitellään etukäteen Facebookissa TaituE Taidetapahtuma -sivulla.

Arpajaisissa on palkintoina mm. taidetta, tuotepaketteja sekä vapaalippuja.

Taidemyynnin ja arpajaisten tuotto käytetään lyhentämättömänä Eräjärven koulun ja päiväkodin lasten arjen elävöittämiseen, kuten retkiin sekä leikki- ja liikuntavälineisiin.

Oman pitäjän taiteilijat ovat monipuolisesti esillä. Sarjakuvataiteilija Jukka Tilsa piirtää paikan päällä sarjakuvaa ja taidegraafikko Tom Linkopuu taiteilee grafiikkaa. Myös akvarellisti Annikki Jääskelä ja muita Ylä-Hämeen Taiteilijaseuran taiteilijoita on mukana tapahtumassa. Luovien alojen ammattilaisen Tiina Anttilan valokuvauspisteessä voi otattaa polaroid-kuvia lapsista ja perheistä pientä korvausta vastaan. Kuviin saadaan taiteellista sisältöä Tiinan tuomalla rekvisiitalla (mm. peruukkeja ja hattuja) ja taustakuvalla. Kuvat saa heti mukaan.

Yleisö pääsee osallistumaan värikkään yhteistaideteoksen tekemiseen. Eräjärveläisnuoret vetävät pinssipajaa, jossa voi tehdä itselleen yksilöllisen rintanapin.

Eerolan kahvio palvelee tapahtuman ajan. Ponimaasta on poni paikalla. Herkkuhyönteisten ötökkäkokki Aija Viitaniemi, kädentaitaja-taiteilija Minna Koskinen sekä (säävarauksella) Kultapellon Puutarha esittelevät ja myyvät tapahtumassa tuotteitaan.

Ajankohta

27.4.2019 klo 13-16

Eräjärven Eerola, Eerolanmutka 12, 35220 Eräjärvi, Orivesi

Lisätiedot

Puh. 040 515 3362 / erajarven.eerola@eerola.net