Jasmin Jämsénin runous herkistää

Jasmin Jämsén (s. 1997) on Helsingin kuvataidelukiosta valmistunut luova sielu. Hän aloitti öljyvärimaalaamisen 6-vuotiaana asuessaan Pietarissa ja on pitänyt omia runo- ja taidenäyttelyitä sekä Bulgariassa että Suomessa. Taiteen lisäksi hän on syventynyt runoihin ja menestynyt kirjoituskilpailuissa.
Tänä kesänä Jasmin Jämsénin runoihin pääsee tutustumaan Sielujen varjot –runonäyttelyssä. Näyttely on audiovisuaalinen installaatioteos, jossa jokainen voi olla osana teosta kuuntelemalla varjojen alla runoilijan tulkitsemana runojaan. Syvälliset runot heijastavat kirjoittajan sielunmaisemaa ja avaavat uuden todellisuuden jokaisen koettavaksi.

Elämän rikkaus ja loputon rakkaus lähemmäksi meitä

Kesän runoteema huipentuu Jasmin Jämsénin runokirjan julkistamiseen, joka on hänen ensimmäinen runokokoelmansa. Hänen sanoin runot ”tuovat elämän rikkauden ja loputtoman rakkauden lähemmäksi meitä”. Jasminista huokuu herkkyys, joka on suuri lahja, sillä siten hän on voinut vastaanottaa asioita, jotka ovat tulleet hänelle kuin annettuina. Runot ovat tulleet jostain korkeammalta värähtelyn tasolta, joten hän kokee osaltaan olevansa maailmankaikkeuden viestien välittäjä.

Jokainen voi löytää runoista yhteyden omaan elämäänsä. Jämsénin kirjoitukset ovat voimaannuttavia ja tunnepohjaisia. Hän sanoo: ”Tunteet ovat totuudellisinta mitä voimme ilmentää. Niiden yksilöllisyydessä elää kauneus ja mitä vahvemmin koemme, sitä lujemmin tunnemme elävämme.” Runokirjaa on saatavilla koko kesän Eräjärven Eerolan puodista.

Milloin

Tiistaista sunnuntaihin 30.6.-13.8.2017 klo 13-18

Samaan aikaan on myös avoinna ruusuteemainen kesäpuotimme sekä tunnelmainen kahvi- ja teehuone.

Sydämellisesti tervetuloa!